Ταχυδακτυλουργία ή αλλιώς Θαυματοποιία όπως είναι το σωστότερο, είναι η τέχνη κατά την οποία ο καλλιτέχνης με φυσικούς τρόπους και πολύ πρακτική εξάσκηση καταφέρνει να παρουσιάσει ένα μαγικό αποτέλεσμα, με σκοπό την ψυχαγωγία του κοινού του.

Τα αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας ταχυδακτυλουργός μπορεί να είναι:

  • Απλά καθημερινά αντικείμενα, που μπορεί να βρει δίπλα του όπως ένα νόμισμα, μία τράπουλα, ένα μολύβι, ένα λαστιχάκι κ.λ.π.
  • Κλασσικά για τους ταχυδακτυλουργούς αντικείμενα όπως μαντίλια, ζωάκια, μπαστούνια, μπαλάκια, κ.α.
  • Ειδικού τύπου αντικείμενα όπως μεγάλες κατασκευές οι οποίες προορίζονται για τα λεγόμενα μεγάλα νούμερα.

Επίσης οι κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται τα magic shows είναι οι εξής:

  • Παιδικό πάρτυ: Ο καλλιτέχνης στο χώρο σας παρουσιάζει ένα ειδικό για την παιδική δεκτικότητα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν οι μικροί του φίλοι αλλά και τα...μεγαλύτερα παιδάκια από 5 έως 105 ετών.
  • Club & Stage show ή attraction: Γρήγορο σε κινήσεις και πολύ δύσκολο σε εκτέλεση πρόγραμμα χειροπρακτικής δεξιοτεχνίας, το οποίο παρουσιάζεται σε σκηνή θεάτρου, πλατφόρμα ή ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με την συνοδεία συνήθως μουσικής. Το πρόγραμμα αυτό συνδυάζει την υψηλή χειρoπρακτική δεξιοτεχνία με την θεατρική έκφραση.
  • Illusion show: Ένα πρόγραμμα καθαρά πίστας και ειδικών συνθηκών, στο οποίο ο παρουσιαστής μπορεί να εμφανίσει, να εξαφανίσει να "τεμαχίσει" την παρτενέρ του και όχι μόνο.
  • Close up show: Πρόγραμμα το οποίο μπορεί να παρουσιαστεί στις περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχει η αδυναμία εκτέλεσης ενός Stage show, είτε λόγω της απουσίας του επαρκούς χώρου για την εκτέλεση ενός τέτοιου show, ή της ιδιαίτερης διαρρύθμισης του μέρους η οποία δεν επιτρέπει σε όλους στους παρευρισκόμενους να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, είτε λόγω της ιδιαιτερότητας της εκδήλωσης της οποίας η ροή δεν μπορεί να διακοπεί. Στην περίπτωση αυτή ο παρουσιαστής ο οποίος είναι ένας table performer δηλαδή παρουσιαστής τραπεζιού, παρουσιάζει σε κάθε τραπέζι ξεχωριστά, ειδικά κόλπα υψηλής χειροπρακτικής δεξιοτεχνίας με την συμμετοχή και την βοήθεια των καθήμενων και στην κυριολεξία κάτω από την μύτη τους.

 

Οι ταχυδακτυλουργοί μας:

APOLLO - Το πρόγραμμά του εντυπωσιάζει και καθηλώνει. Μοναδικές ικανότητες στα CLOSE UP MAGIC, Αλλά και STAGE SHOW που θα σας μείνει αξέχαστο.

CHRIS - Εξαιρετική ταχυδακτυλουργική ικανότητα, όλα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια σας!

DIO – Από τους πιο καταξιωμένους μάγους στην Ελλάδα!

ANTONY - Αγαπημένος μάγος μικρών και μεγάλων! Με μεγάλη γκάμα ταχυδακτυλουργικών!Σας αρέσει; Μοιραστείτε το στα Social Media!